ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PON

06 X

I Płatki ryżowe (20 g) na mleku (150 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem
(5 g), salami (20 g), plasterki ogórka kiszonego (20 g), sałata (10 g),

herbata owocowa (200 ml)

 

II Pomarańcza (100 g), woda z sokiem malinowym (200 ml)

Zupa pieczarkowa (250 ml), kotlet mielony z pieca (70 g), puree ziemniaczane z koperkiem (100 g). bukiet warzyw (100 g), słupki ogórka zielonego (50 g), kompot malinowy (200 ml)

Bagietka (55 g) z masłem (5 g) twarożek (35 g)  z miodem (5 g) i marchewka do chrupania (40 g), melisa z gruszką (200 ml), owoc (100 g)

Alergeny

1,2

1,2,3,4

1,2

 

WT

07 X

 

           

I Płatki orkiszowe (20 g) na mleku(150 ml) pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), szynka wiejska (20 g), rucola (5 g), plasterki pomidora (20 g), mięta z mango (200 ml)

 

II sok Pomarańczowa kraina (150 ml) ( jabłko, pomarańcza, seler naciowy)

Barszcz czerwony z koperkiem (250 ml), naleśniki z serem i polewą jagodowo - truskawkową (200 g), surówka z marchewki i pomarańczy (100 g), kompot porzeczkowy (200 ml)

Jogurt naturalny zmiksowany z jagodami (150 ml), biszkopty (30 g), owoc (100 g)

Alergeny

1,2

1,2,3,4

1,2

 

ŚR

08 X

I Zacierka (20 g), na mleku(150 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), twarożek ze szczypiorkiem i ogórkiem zielonym (35 g), melisa z pomarańczą (200 ml)

 

II Banan (100 g), rumianek (200 ml)

Zupa pomidorowa z makaronem (250 g),kotlet schabowy z pieca (70 g), puree ziemniaczane z koperkiem (100 g) kapusta duszona z majerankiem (100 g), cykoria (50 g), kompot wiśniowy (200 ml)

Budyń waniliowy (150 g), chrupki kukurydziane (30 g), kakao (150 ml), owoc (100 g)

Alergeny

1,2

1,2,4

1,2

CZW

09 X

Bufet szwedzki

 

I Kajzerka mieszana (35 g) z masłem (5 g), kiełbasa krakowska (20 g), twarożek waniliowy, (30 g) jajko na twardo z majonezem (60 g), ser żółty (20 g), powidła śliwkowe (10 g), ogórek zielony (20 g), papryka żółta (15 g), kawa mleczna (150 ml), rumianek (200 ml)

 

II Arbuz (100 g), herbata lipowa (200 ml)

Zupa szczawiowa z jajkiem (250 g), gulasz drobiowy z warzywami (100 g), kasza gryczana (100 g), mizeria z dymką (100 g), kompot z czarnej porzeczki (200 ml)

Bułka (35 g) z masłem (5 g), polędwica drobiowa (20 g), plasterki rzodkiewki (10 g), ogórek kiszony (10 g), melisa (200 ml), owoc (100 g)

Alergeny

1,2,3

2,3,4,8

1,2

PIĄT

10 X

I Owsianka (20 g) na mleku (150 ml),

Pieczywo (40 g) mieszane z masłem
(5 g), pasta jajeczna z koperkiem i pomidorami (40 g), herbata z cytryną (200 ml)

 

II Gruszka (100 g), melisa z gruszką (200 ml)

Zupa z czerwonej soczewicy (250 g), pulpety rybne w sosie pomidorowym (100 g) , ryż paraboiled (100 g), surówka z kapusty kiszonej (150 g), kompot truskawkowy (200 ml)

Ciastka owsiane własnego wypieku (30 g), kakao (150 ml), owoc (100 g)

Alergeny

1,2,6

1,2,3,4,6

1,2

 

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PN

29 IX

I Płatki jęczmienne na mleku (200 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), kiełbasa żywiecka (20 g) z plasterkami rzodkiewki (20 g), herbata owocowa (200 ml)

II Śliwki (100 g), rumianek (200 ml)

Zupa koperkowa z ziemniakami zabielana śmietaną (250 g), spaghetti w sosie mięsno – pomidorowym z ziołami (200 g), sałata z pomidorkami cherry (100 g), kompot wiśniowy (200 ml)

Bułka (35 g) z masłem (5 g), pasta z makreli wędzonej i jajka ze szczypiorkiem (35 g), plasterki ogórka małosolnego (20 g), owoc (100 g), herbata z cytryną i miodem (200 ml)

Alergeny

1,2

1,2,4

1,2,3,6

 

WT

30 X

 

           

I Kasza manna na mleku (150 g),

Kajzerka mini (40 g) z masłem (5 g), twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką (60 g), mięta z mango (200 ml)

 

II Sok Królewski (jabłko, marchew, cytryna) (150 ml)

Zupa zacierkowa z natką pietruszki (250 g), pierś z kurczaka duszona w sosie własnym (100 g), ryż paraboiled (100 g), fasola szparagowa duszona na parze z masłem (100 g), słupki ogórka zielonego (50 g), kompot malinowy (200 ml)

Jogurt naturalny zmiksowany z malinami (120 ml), croissant maślany (50 g), owoc (100 g)

 

Alergeny

1,2

1,2,3,4

1,2

 

ŚR

01 X

I Płatki kukurydziane na mleku (200 g),

pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), szynka wiejska (20 g), z roszpunką (5 g) i plasterkami pomidora (20 g), melisa z pomarańczą (200 ml)

 

II Banan (100 g), woda z sokiem malinowym (200 ml)

Zupa gulaszowa z pomidorami i papryką (250 ml), pierogi ruskie (200 g), surówka z marchewki i chrzanu (100 g) ,kompot porzeczkowy (200 ml) 

 

 

 

 

Tosty z szynką i serem (120 g), owoc (100 g), rumianek (200 ml)

Alergeny

1,2

1,2,4

1,2

CZW

02 X

Bufet szwedzki

 

I Kajzerka mieszana (35 g) z masłem
(5 g), kiełbasa krakowska (20 g) ser żółty (10 g), twarożek waniliowy (20 g), jajko na twardo z majonezem (60 g) marchewka do chrupania (20 g), słupki ogórka zielonego (15 g), papryka żółta (10 g), herbata lipowa (200 ml),

kawa zbożowa (3 g) na mleku (150 ml),

 

II Gruszka (100 g), melisa (200 ml)

Zupa brokułowo – szpinakowa z czosnkiem i śmietaną (250 g), łazanki z mięsem, kapustą białą i kapustą kiszoną (200 g), cykoria (50 g), słupki ogórka kiszonego (50 g), kompot truskawkowy (200 ml)

Chałka (45 g) z masłem (5 g)

i miodem (10 g), owoc (100 g), kakao (120 ml)

Alergeny

1,2,3

2,3,4

1,2

PIĄT

03 X

 

I Owsianka na mleku (150 g),

Pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), jajecznica ze szczypiorkiem i pomidorami (65 g), herbata z cytryną i imbirem (200 ml)

II Arbuz (100 g), rumianek (200 ml)

Zupa dyniowa z imbirem, kurkumą i drobnym makaronem ryżowym (250 g) ryba panierowana w sezamie (90 g), puree ziemniaczane (100 g), szpinak z czosnkiem (100 g), surówka z kalarepy, marchewki i jabłka (50 g), kompot porzeczkowy (200 ml)

Twarożek waniliowy z musem brzoskwiniowym (120 g), wafle kukurydziane (30 g), owoc (100 g), herbata owocowa (200 ml)

Alergeny

1,2,3

1,2,3,4,6

1

 

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PON

22 IX

I Płatki kukurydziane (20 g) na mleku (150 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem
(5 g), schab pieczony (20 g), plasterki ogórka zielonego (10 g), kiełki brokuła (10 g), mięta z mango (200 ml)

 

II Banan (100 g), woda z sokiem malinowym (200 ml)

Barszcz ukraiński z fasolą i pomidorami (250 ml), makron z serem białym i polewą truskawkową i świeżymi malinami (200 g), surówka z marchewki i pomarańczy (100 g),kompot malinowy (200 ml)

Zapiekanka hawajka z szynką, serem, ananasem i ketchupem (90 g), herbata owocowa (200 ml), gruszka (100 g)

Alergeny

1,2

1,2,4,8

1,2

 

WT

23 IX

 

           

I Płatki żytnie (20 g) na mleku (150 ml) pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), pasztet drobiowy (20 g), plasterki ogórka kiszonego i papryki (10 g), melisa z pomarańczą (200 ml)

 

II sok Niezłe Ziółko (150 ml) ( jabłko, ananas, ogórek, jarmuż)

Zupa ogórkowa (250 ml), kotlet mielony z pieca (70 g), puree ziemniaczane (100 g), marchewka mini z masłem (50 g), słupki ogórka małosolnego (50 g), kompot porzeczkowy (200 ml)

Jogurt naturalny zmiksowany z bananami i brzoskwiniami (120 ml), bułka maślana (50 g), śliwki (100 g)

Alergeny

1,2

1,2,3,4

1,2

 

ŚR

24 IX

 

I Kasza manna (20 g), na mleku(150 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), szynka wiejska (20 g), plasterki pomidora (10 g), rukola (10 g), herbata z cytryną i imbirem (200 ml)

 

II Arbuz (100 g), rumianek (200 ml)

Żurek z jajkiem i majerankiem (250 g),paszteciki z mięsem i kapustą kiszoną (200 g), pomidorki cherry (50 g), sałata (20 g), kompot wiśniowy (200 ml)

Bagietka (35 g) z masłem (5 g), twarożek z miodem (40 g), marchewka do chrupania (50 g), (120 g), jabłko (100 g), rumianek (200 ml)

Alergeny

1,2

1,2,3,4

1,2

CZW

25 IX

Bufet szwedzki

 

I Kajzerka mieszana (35 g) z masłem (5 g), polędwica drobiowa (20 g), twarożek waniliowy, (30 g) jajko na twardo z majonezem (60 g), powidła wiśniowe (10 g), kabanosy drobiowe (20 g) plasterki rzodkiewki (10 g) ogórek zielony (15 g), papryka żółta (10 g), herbata lipowa (200 ml), kawa mleczna (200 ml)

 

II Nektarynka (100 g), herbata owocowa (200 ml)

Zupa selerowa z drobnym makaronem (250 g), gulasz drobiowy z warzywami (100 g), kopytka (100 g), ćwikła z chrzanem (100 g), słupki ogórka zielonego (50 g), kompot z czarnej porzeczki (200 ml)

Budyń waniliowy z sokiem malinowym (120 g), chrupki kukurydziane (30 g), gruszka (100 g)

Alergeny

1,2,3

1,2,3,4

1

PIĄT

26 IX

I Owsianka (20 g) na mleku (150 ml),

Pieczywo (40 g) mieszane z masłem
(5 g) ser żółty (20 g), z plasterkami rzodkiewki (10 g) i kiełkami jarmużu (10 g), herbata z cytryną (200 ml)

 

II Śliwki (100 g), melisa z pomarańczą (200 ml)

Zupa fasolowa z kiełbasą i majerankiem (250 g), ryba panierowana z pieca (100 g), puree ziemniaczane (100 g), surówka z kapusty białej, marchewki i pora (100 g) skropiona oliwą z oliwek (10 g), kompot truskawkowy (200 ml)

Ciasto marchewkowe własnego wypieku (70 g), mleko (120 ml), jabłko (100 g)

Alergeny

1,2

2,3,4,6

1,2,3

 

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PON

15 IX

I Płatki ryżowe (20 g) na mleku (150 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem
(5 g), salami (20 g), plasterki rzodkiewki (20 g), ogórek zielony(10 g), sałata (5 g), herbata owocowa (200 ml)

 

II Arbuz (100 g), woda z sokiem malinowym (200 ml)

Zupa pieczarkowa z ziemniakami (250 ml), kluski leniwe z masłem i bułką tartą (200 g), surówka z marchwi i pomarańczy (100 g),kompot malinowy (200 ml)

Bułka (45 g) z masłem (5 g)

Pasta jajeczna z pomidorkami cherry i szczypiorkiem (35 g), herbata z cytryną i imbirem (200 ml), gruszka (100 g)

Alergeny

1,2

1,2,3,4

1,2,3

 

WT

16 IX

 

           

I Kasza manna z wiórkami kokosowymi (20 g) na mleku(150 ml), bagietka (40 g) z masłem (5 g), twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewką i ogórkiem zielonym (35 g), mięta z mango (200 ml)

 

II sok Buraczana Słodycz (150 ml) ( jabłko, burak, cytryna)

Kapuśniak z białej kapusty z pomidorami (250 ml),
pałki z kurczaka (70 g), puree ziemniaczane (100 g), mix sałat z suszonym pomidorem i oliwą z oliwek (100 g), kompot porzeczkowy (200 ml)

Jogurt naturalny zmiksowany

z truskawkami (120 ml) bułeczka maślana (45 g), gruszka (100 g)

Alergeny

1,2

2,4

1,2

 

ŚR

17 IX

 

I Płatki orkiszowe (20 g), na mleku (150 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), polędwica drobiowa (20 g), plasterki pomidora (10 g), rukola (10 g), melisa z pomarańczą (200 ml)

 

II Banan (100 g), rumianek (200 ml)

Krupnik z kaszą pęczak (250 g), klops wieprzowo – drobiowy w sosie pomidorowo - paprykowym (100 g), kasza bulgur (100 g), kalafior na parze z masłem (100 g), słupki ogórka małosolnego (50 g), kompot wiśniowy (200 ml)

Ryż zapiekany z jabłkiem, bitą śmietaną i malinami (100 g),  rumianek (200 ml)

Alergeny

1,2

2,3,4

1,2

CZW

18 IX

Bufet szwedzki

 

I Kajzerka mieszana (35 g) z masłem (5 g), kiełbasa żywiecka (20 g), twarożek waniliowy, (30 g) jajko na twardo z majonezem (60 g), ser mozzarella (15 g), kabanosy drobiowe (20 g), kalarepa (15 g), słupki marchewki (30 g), papryka (20 g), rumianek (200 ml), kawa mleczna (200 ml)

 

II Śliwki (100 g), herbata lipowa (200 ml)

Zupa brokułowa z czosnkiem (250 g), indyk w sosie śmietanowo - ziołowym (100 g), kluski francuskie (100 g), surówka z marchewki i chrzanu (100 g), kompot z czarnej porzeczki (200 ml)

Hot – dog z parówką i ketchupem (90 g), gruszka (100 g), melisa z pomarańczą (200 ml)

Alergeny

1,2,3

1,2,3,4

2

PIĄT

19 IX

I Płatki kukurydziane (20 g) na mleku (150 ml),pieczywo (40 g) mieszane z masłem
(5 g), ser żółty (20 g), z plasterkami ogórka kiszonego i papryki (15 g), herbata owocowa (200 ml)

 

II Nektarynka (100 g), herbata owocowa (200 ml)

Zupa dyniowa z makaronem  (250 g), ryba w sosie greckim (100 g), puree ziemniaczane (100 g), surówka z ogórka kiszonego i kukurydzy (100 g),kompot truskawkowy (200 ml)

Kisiel owocowy (120 ml), mini drożdżówki z budyniem (50 g), jabłko (100 g)

Alergeny

1,2

1,2,3,4,6

1,2,3

 

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PON

08 IX

I Płatki kukurydziane (20 g) na mleku (150 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), szynka wiejska (20 g), plasterki pomidora (20 g), rukola (10 g),

herbata owocowa (200 ml)

 

II Arbuz (100 g), woda z sokiem malinowym (200 ml)

Barszcz czerwony (250 ml), naleśniki z białym serem (200 g) w polewie jagodowo - truskawkowej (100 ml), surówka z marchewki i jabłka (100 g),

kompot malinowy(200 ml)

Bułka (45 g) z masłem (5 g), pasztet drobiowy (25 g), sałata (5 g), pasterki ogórka małosolnego (10 g), melisa z pomarańczą (200 ml), owoc (100 g)

Alergeny

1,2

1,2,3,4

1,2

 

WT

9 IX

 

           

I Płatki orkiszowe (20 g) na mleku(150 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), salami (20 g), plasterki ogórka kiszonego (10 g), papryka (10 g), kiełki rzodkiewki (5 g), mięta z mango (200 ml)

 

II sok Eliksir Elfów (150 ml) ( jabłko, gruszka, czerwona porzeczka)

Barszcz biały z jajkiem i majerankiem (250 ml), kotlet schabowy pieczony (70 g), puree ziemniaczane z koperkiem (100 g), mizeria z dymką i rzodkiewką (100 g), kompot porzeczkowy (200 ml)

Jogurt naturalny zmiksowany z  jagodami (150 g), rogalik maślany (50 g), owoc (100 g)

Alergeny

1,2

1,2,3,4

1,2

 

ŚR

10 IX

 

I Zacierki (makaron własnej roboty) na mleku (150 ml),

pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), schab pieczony (20 g), plasterki ogórka zielonego (10 g) i rzodkiewki (10 g), melisa z gruszką (200 ml)

 

II Śliwki (100 g), rumianek (200 ml)

Kapuśniak z kapusty kiszonej z kiełbasą (250 g), leczo z piersi kurczaka (100 g), ryż paraboiled (100 g), pomidor z cebulą zakrapiany oliwą z oliwek (100 g), kompot wiśniowy (200 ml)

Bagietka (40 g) z masłem (5 g) i dżemem porzeczkowym (10 g), owoc (100 g), kakao (200 ml)

Alergeny

1,2

1,2,4

1,2

CZW

11 IX

Bufet szwedzki

 

I Kajzerka mieszana (35 g) z masłem (5 g), kiełbasa krakowska (20 g), ser żółty (20 g), twarożek waniliowy, (20 g) jajko na twardo z majonezem (60 g), pomidorki cherry (20 g), papryka (15 g), ogórek zielony (15 g), kawa zbożowa (3 g) na mleku (150 ml), rumianek (200 ml)

 

II Nektarynka (100 g), herbata lipowa (200 ml)

Zupa kalafiorowa z natką pietruszki (250 g), kasza pęczak (100 g), gulasz wieprzowy z warzywami (100 g), brokuł na parze (100 g), słupki ogórka kiszonego (50 g), kompot z czarnej porzeczki (200 ml)

Twarożek waniliowy z musem brzoskwiniowym (55 g),chrupki  kukurydziane (30 g), owoc (100 g), herbata owocowa

Alergeny

1,2,3

1,2,4

1

PIĄT

12 IX

 

I Owsianka (20 g) na mleku (150 ml),

Pieczywo mieszane z masłem (40 g), twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką (40 g), kiełki brokuła (10 g),herbata z cytryną (200 ml)

 

II Gruszka (100 g), herbata owocowa (200 ml)

Zupa fasolowa z majerankiem (250 g), kotlet z ryby (70 g) w sosie czosnkowym (20 g) , puree ziemniaczane (100 g), surówka z kapusty pekińskiej (150 g), kompot truskawkowy (200 ml)

Ciasto murzynek własnego wypieku (60 g), owoc (100 g), mleko do picia (150 ml)

Alergeny

1,2

1,2,3,4,6,8

1,2,3

 

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PON

01 IX

I Kasza manna z wiórkami kokosowymi (20 g) na mleku (150 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem
(5 g), ser żółty (20 g), plasterki rzodkiewki (20 g), ogórek zielony(10 g), herbata owocowa (200 ml)

 

II Śliwki (100 g), woda z sokiem malinowym (200 ml)

Zupa zacierkowa z natką pietruszki (250 ml), spaghetti w sosie mięsno – pomidorowym z ziołami (200 g), sałata ze słupkami ogórka małosolnego (50 g),kompot malinowy (200 ml)

Jogurt naturalny zmiksowany

z truskawkami (120 ml), biszkopty (30 g), gruszka (100 g)

Alergeny

1,2

1,2,3,4

1,2,3

 

WT

02 IX

 

           

I Owsianka (20 g) na mleku (150 ml) pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), polędwica drobiowa (20 g), ogórek  zielony (10 g), roszponka (5 g), papryka (10 g), melisa z pomarańczą (200 ml)

 

II sok Bajkowy (150 ml) ( jabłko, gruszka, seler naciowy, burak)

Rosół z makaronem nitki i natką pietruszki (250 ml), potrawka z kurczaka w białym sosie (100 g), ryż paraboiled (50 g), buraczki zasmażane (100 g), słupki ogórka zielonego (50 g), kompot porzeczkowy (200 ml)

Bagietka (60 g), z masłem (5 g), sałatka jarzynowa (40 g), jabłko (100 g), herbata z cytryną (200 ml)

Alergeny

1,2

2,4

1,2

 

ŚR

03 IX

 

I Płatki ryżowe (20 g), na mleku (150 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), szynka wiejska (20 g), plasterki pomidora (10 g), rukola (10 g), mięta z mango (200 ml)

 

II Banan (100 g), herbata lipowa (200 ml)

Zupa gulaszowa z kolorową papryką i ziołami (250 g),pierogi ruskie (200 g) surówka z marchewki i chrzanu (100 g), kompot wiśniowy (200 ml)

Budyń waniliowy (120 g)
z sokiem malinowym (5 ml), rurki ptysiowe (30 g), nektarynka (100 g), melisa z pomarańczą (200 ml)

Alergeny

1,2

1,2,3,4

1,2

CZW

04 IX

Bufet szwedzki

 

I Kajzerka mieszana (35 g) z masłem (5 g), kiełbasa krakowska (20 g), twarożek waniliowy, (30 g) jajko na twardo z majonezem (60 g), kabanosy drobiowe (20 g), dżem brzoskwiniowy (10 g), ogórek zielony (15 g), słupki marchewki (30 g), kalarepa do chrupania (20 g), rumianek (200 ml), kawa mleczna (200 ml)

 

II Gruszka (100 g), rumianek (200 ml)

Zupa ogórkowa z koperkiem (250 g), kotlet panierowany z piersi kurczaka (70 g), puree ziemniaczane (100 g), marchewka z groszkiem (100 g), cykoria (50 g), kompot z czarnej porzeczki (200 ml)

Bułka (35 g) z masłem (5 g), twarożek z miodem i marchewką (60 g), jabłko (100 g), kakao (150 ml)

Alergeny

1,2,3

1,2,3,4

1,2

PIĄT

05 IX

I Płatki kukurydziane (20 g) na mleku (150 ml), pieczywo (40 g) mieszane z masłem
(5 g), pasta jajeczna ze szczypiorkiem i pomidorkami cherry (40 g), herbata zielona z cytryną (200 ml)

 

II Arbuz (100 g), melisa z pomarańczą (200 ml)

Zupa pomidorowa z makaronem (250 g), ryba pieczona (60 g), puree ziemniaczane z koperkiem (100 g), surówka z kapusty czerwonej i jabłka (150 g) skropiona oliwą z oliwek (5 ml), kompot truskawkowy (200 ml)

Ciasto drożdżowe z kruszonką własnego wypieku (60 g), jabłko (100 g), mleko (150 ml)

Alergeny

1,2

1,2,3,4,6,8

1,2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Alergeny występujące w żywności
  2. MLEKO i jego przetwory
  3. Gluten (zboża zawierające gluten)
  4. JAJA i jego przetwory
  5. SELER
  6. GORCZYCA i MUSZTARDA
  7. RYBA i produkty pochodne
  8. SEZAM
  9. ROŚLINY STRĄCZKOWE
  10. ORZECHY
  11. ŁUBIN
  12. SOJA
  13. DWUTLENEK SIARKI (owoce suszone)
  14. MIĘCZAKI I MAŁŻE
  15. SKORUPIAKI

 

 Zgodnie z informacją od producenta użyte produkty gotowe np. kakao, herbata, dżem, keczup, koncentrat pomidorowy, wędliny i przyprawy moga zawierać śladowe ilości powyżej wymienionych 1, 2, 3, 4, 5, 9, 11