ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PN

31 III

I Płatki owsiane na mleku (200 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), polędwica sopocka (20 g) z plasterkami pomidora (20 g) i rucolą (10 g), herbata owocowa (200 ml)

II Pomarańcza (100 g), rumianek (200 ml)

Zupa pieczarkowa zabielona śmietaną (250 g), kluski leniwe z masłem i bułka tartą (170 g),surówka z marchwi i pomarańczy (100 g), kompot wiśniowy (200 ml)

Hot – dog z parówką z szynki (90 g) i ketchupem (5 g) owoc (100 g), mięta z mango (200 ml)

Alergeny

1,2

1,2,3,4

2

 

WT

01 IV

 

           

I Płatki kukurydziane na mleku (200 g),

pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), jajko na sałacie z majonezem i dymką (30 g), melisa z pomarańczą (200 ml)

 

II Sok Różowa Pantera (jabłko, gruszka, czerwona kapusta) (150 ml)

Rosół drobiowo – wołowy z makaronem (250 ml), potrawka z kurczaka (100 g), ryż paraboiled (100 g), buraki zasmażane (100 g), słupki ogórka zielonego (50 g), kompot porzeczkowy (200 ml) 

Bułka (40 g) z masłem (5 g), sałatka jarzynowa (50 g), owoc (100 g), herbata z cytryną i imbirem (200 ml)

Alergeny

1,2,3

1,2,4

1,2,3,8

 

ŚR

02 IV

I Kaza manna z wiórkami kokosowymi na mleku (150 g),

pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), pasztet drobiowy (30 g), plasterki ogórka kiszonego (10 g) i papryki czerwonej (5 g), herbata wiśniowa (200 ml)

 

II Banan (100 g), woda z sokiem malinowym (200 ml)

Barszcz ukraiński z fasolą i pomidorami (250 g), paszteciki z mięsem i kapustą kiszoną (150 g), cykoria (50 g), pomidorki cherry (50 g), kompot truskawkowy (200 ml)

Jogurt naturalny zmiksowany z truskawkami (150 ml), wafle ryżowe (30 g), owoc (100 g)

Alergeny

1,2

1,2,3,4,8

1

CZW

03 IV

Bufet szwedzki

 

I Kajzerka mieszana (35 g) z masłem
(5 g), kiełbasa krakowska (20 g) kabanos drobiowy (30 g), twarożek waniliowy (30 g), jajko na twardo z majonezem (60 g) marchewka (20 g), kalarepa (15 g), papryka żółta (10 g), mięta (200 ml),

kawa zbożowa (3 g) na mleku (150 ml),

 

II Gruszka (100 g), melisa (200 ml)

Zupa ogórkowa z koperkiem (250 g), panierowany pieczony kotlet schabowy (70 g), puree ziemniaczane z koperkiem (100 g), kapusta zasmażana (100 g), słupki ogórka kiszonego (50 g), kompot wiśniowy (200 ml)

Bagietka (40 g) z masłem (5 g) pasta z tuńczyka, jajka i ogórka konserwowego (30 g), owoc (100 g), herbata z cytryną (150 ml)

Alergeny

1,2,3

1,2,3,4

1,2,3,6

PIĄT

01 IV

 

I Płatki orkiszowe na mleku (150 g),

Pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), ser żółty (20 g), rzodkiewka (10 g), kiełki brokuła (5 g), herbata lipowa (200 ml)

II Mandarynka (100 g), herbata malinowa (200 ml)

Zupa z czerwonej soczewicy z majerankiem (250 g) ryba w sosie greckim (90 g), puree ziemniaczane z koperkiem (100 g), szpinak z czosnkiem (100 g), słupki ogórka zielonego (50 g), kompot porzeczkowy (200 ml)

Chałka (50 g) z masłem (5 g) i miodem (10 g), owoc (100 g), kakao (150 ml)

Alergeny

1,2

2,3,4,6,8

1,2

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PON

24 III

I Płatki jęczmienne (20 g) na mleku (150 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem
(5 g), szynka wiejska (20 g), plasterki pomidora (20 g), rucola (5 g), herbata wiśniowa (200 ml)

 

II Banan (100 g), woda z sokiem malinowym (200 ml)

Kapuśniak z kapusty białej z pomidorami (250 ml),

Pieczone pałki z kurczaka (70 g), puree ziemniaczane z koperkiem (100 g), mix sałat z warzywami i sosem Winegret (100 g), kompot malinowy (200 ml)

Jogurt naturalny zmiksowany z truskawkami i bananami (120 g) bułeczka maślana (40 g) ,owoc (100 g)

Alergeny

1,2

1,2,3,4

1,2

 

WT

25 III

 

           

I Płatki ryżowe (20 g) na mleku (150 ml) pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką kiełki (10 g), plasterki pomidora (20 g), rucola (10 g), melisa z pomarańczą (200 ml)

 

II sok Zielona Lemoniada (150 ml) ( jabłko, ogórek, szpinak, cytryna)

Zupa kalafiorowa (250 ml), łazanki z mięsem, kapustą kiszoną i kapustą białą (200 g), cykoria (50 g), kompot porzeczkowy (200 ml)

Bagietka (50 g) z masłem (5 g), ser żółty (10 g), plasterki ogórka zielonego (5 g), papryka żółta (10 g), sałata (5 g), owoc (100 g), mięta z mango (200 ml)

Alergeny

1,2

1,2,4

1,2

 

ŚR

26 III

 

I Płatki kukurydziane (20 g), na mleku (150 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), schab pieczony (20 g), papryka (10 g), ogórek kiszony (10 g), herbata malinowa (200 ml)

 

II Pomarańcza (100 g), herbata lipowa (200 ml)

Zupa gulaszowa z papryką i ziołami (250 g), pierogi ruskie (200 g), surówka z marchewki i chrzanu (100 g),
kompot wiśniowy (200 ml)

Tosty z serem żółtym, szynką i ketchupem (70 g), owoc (100 g), herbata z cytryną (200 ml)

Alergeny

1,2

1,2,3,4

1,2

CZW

27 III

Bufet szwedzki

 

I Kajzerka mieszana (35 g) z masłem (5 g), kiełbasa krakowska (20 g), twarożek waniliowy (30 g), jajko na twardo z majonezem (60 g), powidła wiśniowe (10 g), marchewka (20 g), ogórek zielony (15 g), kalarepa (20 g), rumianek (200 ml), kawa mleczna (150 ml)

 

II Gruszka (100 g), mięta (200 ml)

Krupnik z kaszą pęczak i zieleniną (250 g), gulasz wieprzowy z warzywami (100 g), kopytka (100 g), brokuły gotowane na parze z masłem (100 g), słupki ogórka kiszonego (50 g), kompot z czarnej porzeczki (200 ml)

Bagietka (50 g) z masłem (5 g) i miodem (10 g), owoc (100 g), kakao (150 ml)

Alergeny

1,2,3

2,3,4

1,2

PIĄT

28 III

I Makaron drobny (20 g) na mleku (150 ml), pieczywo (40 g) mieszane z masłem
(5 g), jajecznica na maśle z pomidorkami cherry i szczypiorkiem (50 g), herbata z cytryną i imbirem (200 ml)

 

II Mandarynka (100 g), herbata owocowa (200 ml)

Zupa fasolowa z majerankiem (250 g), ryba panierowana z pieca z sosem czosnkowym (70 g), puree ziemniaczane z koperkiem (100 g), surówka z kapusty pekińskiej (100 g), kompot truskawkowy (200 ml)

Kisiel truskawkowy (120 ml), ciasteczka owsiane własnego wypieku (40 g), owoc (100 g)

Alergeny

1,2,6

1,2,3,4,6

1,2

 

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PON

17 III

I Płatki owsiane (20 g) na mleku (150 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem
(5 g), salami (20 g), plasterki ogórka zielonego (20 g), rzodkiewka (5 g), sałata (10 g),

melisa (200 ml)

 

II Pomarańcza (100 g), herbata lipowa (200 ml)

Barszcz czerwony (250 g), naleśniki z serem białym i polewą jogurtowo – jagodową (200 g), surówka z marchewki i jabłka (100 g), kompot malinowy (200 ml)

Bułka (40 g) z masłem (5 g), pasztet drobiowy (20 g), z plasterkami ogórka kiszonego (5 g) i kiełkami rzodkiewki (5 g) owoc (100 g), mięta z mango (200 ml)

Alergeny

1,2

1,2,3,4

1,2

 

WT

18 III

 

           

I Płatki kukurydziane (20 g) na mleku(150 ml) pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), ser żółty (20 g), z plasterkami papryki (10 g) i ogórka kiszonego (5 g), herbata owocowa (200 ml)

 

II sok Niezłe Ziółko (150 ml)(jabłko, ananas, ogórek, jarmuż, cytryna)

Kapuśniak z kapusty kiszonej z majerankiem (250 g), bitki wołowe w sosie własnym (100 g), kluski francuskie z masłem (100 g), surówka z selera i jabłka z rodzynkami (100 g), kompot porzeczkowy (200 ml)

Twarożek waniliowy z musem ananasowym (50 g), rurki ptysiowe (30 g), owoc (100 g), rumianek (200 ml)

Alergeny

1,2

1,2,3,4

1,2

 

ŚR

19 III

 

I Kasza manna (20 g), na mleku(150 ml) z wiórkami kokosowymi (5 g), pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką (35 g), herbata z cytryną (200 ml)

 

II Banan (100 g), woda z sokiem malinowym (200 ml)

Barszcz biały z jajkiem i majerankiem (250 g), kotlet mielony (70 g), puree ziemniaczane z koperkiem (100 g), fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą (100 g), słupki ogórka zielonego (50 g), kompot wiśniowy (200 ml)

Bagietka (30 g), z masłem (5 g), polędwica drobiowa (20 g), z plasterkami pomidora (10 g) z rucolą (5 g), owoc (100 g), melisa (200 ml)

Alergeny

1,2

1,2,4

1,2

CZW

20 III

I Bufet szwedzki

Kajzerka mieszana (30 g) z masłem (5 g), kiełbasa żywiecka (20 g), jajko na twardo z majonezem (35 g), twarożek z miodem (30 g), ser żółty (20 g), słupki ogórka zielonego (20 g), marchewki (20 g) i kalarepy (20 g), kawa mleczna (150 ml), rumianek (200 ml)

 

II Gruszka (100 g), herbata owocowa (200 ml)

Zupa brukselkowa zabielona śmietaną (250 g), gulasz drobiowy z kurkumą i curry (100 g), kasza bulgur (100 g), bukiet warzyw na parze (100 g), kompot z czarnej porzeczki (200 ml)

 

 

Sałatka owocowa (60 g), herbatniki Be – Be (30 g), mięta (200 ml)

Alergeny

1,2,3

2,3,4,8

1,2

PIĄT

21 III

I Zacierka (20 g) na mleku (150 ml),

pieczywo (40 g) mieszane z masłem
(5 g), pasta jajeczna z pomidorkami cherry i dymką (35 g), herbata owocowa (200 ml)

 

II Mandarynka (100 g), melisa z gruszką (200 ml)

Zupa pomidorowa z makaronem (250 g), pulpety rybne w sosie chrzanowym (100 g) , puree ziemniaczane z koperkiem (100 g), surówka z marchewki, pora i selera w sosie jogurtowo - majonezowym (100 g), kompot truskawkowy (200 ml)

Szarlotka własnego wypieku (60 g), owoc (100 g), kakao (150 ml)

Alergeny

1,2,6

1,2,3,4,6

1,2

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PON

10 III

I Płatki ryżowe na mleku(200 ml), pieczywo mieszane(40 g)
z masłem(5 g),
polędwica sopocka(20 g)
z plastrami ogórka zielonego
i kiełkami rzodkiewki (20 g),
herbata leśna(200 ml),

II pomarańcza(100 g),
mięta (200 ml)

Zupa pieczarkowa(250 g),
kluski leniwe z masłem (200 g), surówka z marchewki
 i pomarańczy (100 g),
 kompot porzeczkowy(200 ml)

Zapiekanka hawajska
z szynką, serem żółtym,
 ananasem (80 g)
i ketchupem (10 g),
herbata malinowa (200 ml), owoc (100 g)

Alergeny

1,2

1,2,3,4

1,2

 

WT

11 III

 

           

I Płatki orkiszowe na mleku(150 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem

(5 g), pasta z makreli wędzonej
i jajka i kukurydzy(35g),
 plasterki ogórka kiszonego(10g)
herbata z cytryną i imbirem (200 ml), II sok pomarańczowa kraina
(jabłko, pomarańcza, seler naciowy) (150 ml)

Zupa zacierkowa (250 ml), spaghetti w sosie neapolitańskim (200 g), cykoria i słupki ogórka kiszonego (100 g),
 kompot truskawkowy (200 ml)

 

Jogurt naturalny zmiksowany z maliną
 i mango (120 g),

biszkopty (20g),

owoc (100g)

Alergeny

1,2,3,6

1,2,3,4

1,2

 

ŚR

12 III

 

I Płatki żytnie na mleku (150 ml), pieczywo mieszane z masłem ( 40 g), schab pieczony (20 g),
plasterki pomidora (15g), rukola(10g),  (mięta z mango (200 ml),

II banan (80 g),
woda z sokiem malinowym (200 ml)

Zupa ogórkowa (250 ml),
kurczak w sosie słodko-kwaśnym (200 g), ryż (100g)
surówka z białej kapusty, marchewki i pora (50 g),  
kompot z czarnej porzeczki
(200 ml)

Bagietka (50 g)
 z masłem (5g),
kiełbasa żywiecka (10g), plasterki rzodkiewki(10 g),

melisa z pomarańczą
(200 ml),

owoc (100 g)

Alergeny

1,2

1,2,4

1,2

CZW

13 III

I Bufet szwedzki: Kajzerka mieszana (35 g) z masłem(5 g),
polędwica z indyka(20 g),
 jajko na twardo z majonezem(60 g),

twarożek waniliowy (30 g),
powidła śliwkowe (10 g),
kabanosy (20 g)
pomidorki cherry (20 g),kalarepa, ogórek zielony ( 15 g),
kawa zbożowa (3 g) na mleku

(150 ml),
II gruszka (100 g), rumianek (200 ml)

Zupa jarzynowa z pomidorami (250 ml),
schab duszony z ziołami (70 g), kasza gryczana (100 g),
buraczki zasmażane (90 g),
słupki ogórka zielonego (100 g),
kompot malinowy (200 ml)

 

Twarożek waniliowy
z musem brzoskwiniowym (40 g), wafle kukurydziane(20 g),

mięta (200 ml),

owoc (100g)

Alergeny

1,2,3

1,2,4

1,2

PIĄT

14 III

 

I Płatki kukurydziane na mleku
(150 ml), pieczywo mieszane(40g)
z masłem(5 g), ser żółty (20 g)
z plasterkami ogórka zielonego (10 g) i papryką (10 g),

II herbata brzoskwiniowa (200 ml), mandarynka (100 g)

 

Zupa z czerwonej soczewicy,
z kiełbasą i majerankiem (250 ml), ryba w sosie greckim (100 g), puree ziemniaczane
z koperkiem (100 g), surówka
z kiszonej kapusty (100 g),
kompot truskawkowy (200 ml)

Ciasto drożdżowe własnego wypieku (50g),
kakao (150 ml),
owoc (100 g)

 

Alergeny

1,2

2,3,4,6,8

1,2,3

 

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PN

03 III

I Owsianka na mleku (200 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), szynka wiejska (20 g) z plasterkami pomidora (20 g), rucola (10 g), melisa z pomarańczą (200 ml)

II Gruszka (100 g), rumianek (200 ml)

Barszcz czerwony z koperkiem (250 g), makaron z białym serem w polewie jogurtowo - truskawkowej (200 g),surówka z marchwi i jabłka (100 g), kompot wiśniowy (200 ml)

Bułka (40 g) z masłem (5 g), pasztet drobiowy (20 g), plasterki ogórka zielonego (10 g),owoc (100 g), herbata owocowa (200 ml)

Alergeny

1,2

1,2,3,4

1,2,3

 

WT

04 III

 

           

I Płatki jęczmienne na mleku (200 g),

kajzerka mini (40 g) z masłem (5 g), salami (20 g) z plasterkami ogórka kiszonego (10 g), papryka (10 g), sałata (5 g), mięta z mango (200 ml)

 

II Sok Czerwony Smok (jabłko, mandarynka, papryka, marchew) (150 ml)

Krupnik z kaszą pęczak (250 ml), gołąbki z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym (200 g), puree ziemniaczane z koperkiem (100 g), cykoria (100 g) ,kompot porzeczkowy (200 ml) 

Jogurt naturalny zmiksowany z jagodami (120 ml), rogalik maślany (50 g), owoc (100 g)

 

Alergeny

1,2,3

1,2,3,4

1

 

ŚR

05 III

I Kasza manna na mleku (150 g),

pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką (50 g), herbata z cytryną i miodem (200 ml)

 

II Pomarańcza (100 g), woda z sokiem malinowym (200 ml)

Zupa brokułowa z czosnkiem (250 g), krokiety z jajkiem w sosie pieczarkowym (100 g), surówka z ogórka kiszonego, jabłka i kukurydzy z oliwą z oliwek (100 g), kompot truskawkowy (200 ml)

Bagietka (35 g) z masłem (5 g), pasta z tuńczyka z jajkiem i ogórkiem konserwowym (50 g) owoc (100 g), melisa (200 ml)

Alergeny

1,2

1,2,3

1,2

CZW

06 III

Bufet szwedzki

 

I Kajzerka mieszana (35 g) z masłem
(5 g), kiełbasa żywiecka (20 g), ser mozzarella (20 g), jajko na twardo z majonezem (60 g), ser żółty (20 g), kabanos drobiowy (20 g), papryka (10 g), ogórek zielony (10 g), kalarepa (10 g), rumianek (200 ml), kawa mleczna (150 ml),

 

II Mandarynka (100 g), melisa (200 ml)

Zupa pomidorowa z ryżem (250 g), kotlet pieczony z piersi kurczaka (70 g), puree ziemniaczane (100 g) szpinak na maśle z czosnkiem (100 g), słupki ogórka zielonego (50 g), kompot wiśniowy (200 ml)

Racuchy drożdżowe z cukrem pudrem własnego wypieku 960 g), owoc (100 g), kakao (150 ml)

Alergeny

1,2,3

1,2,3,4

1,2

PIĄT

07 III

 

I Płatki kukurydziane na mleku (150 g),

Pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), jajko na sałacie (30 g), pomidorki cherry (20 g), herbata owocowa (200 ml)

 

II Banan (100 g), herbata lipowa (200 ml)

Żurek z jajkiem i majerankiem (250 g) ryba panierowana z pieca (100 g), puree ziemniaczane z koperkiem (100 g), surówka z kapusty białej, pora i kukurydzy (100 g), kompot porzeczkowy (200 ml)

Twarożek waniliowy z musem mango (40 g), wafle kukurydziane (20 g), owoc (100 g), mięta (200 ml)

 

Alergeny

1,2

1,2,3,4,6

1,2

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PON

24 II

I Płatki jęczmienne (20 g) na mleku (150 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem
(5 g), schab pieczony (20 g), plasterki ogórka zielonego (20 g), sałata (10 g),

herbata owocowa (200 ml)

 

II Pomarańcza (100 g), herbata lipowa (200 ml)

Rosół drobiowo – wołowy z makaronem (250 ml), potrawka z kurczaka (100 g), ryż paraboiled (100 g), marchewka z groszkiem (100 g), słupki ogórka zielonego (50 g), kompot malinowy (200 ml)

Bułka (40 g) z masłem (5 g), sałatka jarzynowa (60 g), owoc (100 g), herbata z cytryną (200 ml)

Alergeny

1,2

1,2,3,4

1,2

 

WT

25 II

 

           

I Płatki orkiszowe (20 g) na mleku(150 ml) pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), szynka drobiowa (20 g), plasterki rzodkiewki (20 g), mięta z mango (200 ml)

 

II sok Eliksir Elfów (150 ml) ( jabłko, gruszka, czerwona porzeczka)

Zupa ogórkowa (250 ml), naleśniki z białym serem w polewie jogurtowo – malinowej (100 g), surówka z marchewki i pomarańczy (100 g), kompot porzeczkowy (200 ml)

Hot – dog z parówką z szynki i ketchupem (70 g), owoc (100 g), melisa z gruszką (200 ml)

Alergeny

1,2

1,2,3,4

1,2

 

ŚR

26 II

 

I Kasza manna (20 g), na mleku(150 ml), bagietka (40 g) z masłem (5 g), pasta z kiełbasy i sera żółtego (35 g), pasterki ogórka kiszonego (15 g) i papryki (15 g), herbata z cytryną i imbirem (200 ml)

 

II Banan (100 g), woda z sokiem malinowym (200 ml)

Zupa selerowa z drobnym makaronem (250 g), panierowany kotlet schabowy pieczony (70 g), puree ziemniaczane z koperkiem (100 g), kapusta duszona (100 g), cykoria (50 g), kompot wiśniowy (200 ml)

Jogurt naturalny zmiksowany z truskawkami (120 ml), bułeczka maślana (50 g), owoc (100 g)

Alergeny

1,2

1,2,4

1,2

CZW

27 II

I Bufet szwedzki

Kajzerka mieszana (30 g) z masłem (5 g), kiełbasa krakowska (20 g), jajko na twardo z majonezem (35 g), twarożek waniliowy (30 g), mus z mango (20 g), ser żółty (20 g), pomidorki cherry (30 g), kalarepa (20 g), marchewka (30 g), kawa mleczna (150 ml), rumianek (200 ml)

 

II Gruszka (100 g), herbata owocowa (200 ml)

Kapuśniak z kiszonej kapusty (250 g),  kotlet ziemniaczany (70 g), gulasz drobiowy z warzywami (100 g), pomidory z dymką i oliwą z oliwek (100 g), kompot z czarnej porzeczki (200 ml)

 

 

Pączek (70 g), owoc (100 g), herbata z miodem i cytryną (200 ml)

Alergeny

1,2,3

2,3,4,8

1,2

PIĄT

28 II

I Owsianka (20 g) na mleku (150 ml),

pieczywo (40 g) mieszane z masłem
(5 g), jajecznica na maśle ze szczypiorkiem i pomidorami (60 g), herbata owocowa (200 ml)

 

II Mandarynka(100 g), melisa z gruszką (200 ml)

Barszcz biały z kiełbasą i majerankiem (250 g), ryba pieczona (120 g) , puree ziemniaczane z koperkiem (100 g), surówka z kapusty czerwonej i jabłka (100 g), kompot truskawkowy (200 ml)

Ciasto murzynek własnego wypieku (60 g), owoc (100 g), mleko (150 ml)

Alergeny

1,2,6

1,2,3,4,6

1,2

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PON

17 II

I Kasza manna (20 g) na mleku (150 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem
(5 g), salami (20 g), plasterki ogórka zielonego (20 g), kiełki rzodkiewki (5 g), herbata owocowa (200 ml)

 

II Gruszka (100 g), woda z sokiem malinowym (200 ml)

Zupa kalafiorowa (250 ml),

Pulpety drobiowe w sosie pieczarkowym (100 g), kasza gryczana (100 g), mizeria z dymką i śmietaną (100 g), kompot malinowy (200 ml)

Twarożek z miodem (60 g), wafle kukurydziane (20 g), marchewka do chrupania (50 g), rumianek (200 ml)

Alergeny

1,2

1,2,3,4

1,2

 

WT

18 II

 

           

I Płatki kukurydziane (20 g) na mleku(150 ml) pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), szynka wiejska (20 g), plasterki pomidora (20 g), rucola (10 g), melisa z gruszką (200 ml)

 

II sok Pyłek (150 ml) ( jabłko, pomarańcza, cytryna, kurkuma)

Barszcz ukraiński z fasolą i pomidorami (250 ml), pierogi ruskie (200 g), surówka z marchewki i chrzanu (100 g),
kompot porzeczkowy (200 ml)

Bagietka (50 g) z masłem (5 g), polędwica drobiowa (20 g), plasterki rzodkiewki (10 g), owoc (100 g), mięta z mango (200 ml)

Alergeny

1,2

1,2,3,4

1,2

 

ŚR

19 II

 

I Owsianka (20 g), na mleku (150 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), ser żółty (20 g), plasterki ogórka kiszonego (10 g), papryka (10 g), herbata z cytryną i imbirem (200 ml)

 

II Banan (100 g), herbata lipowa (200 ml)

Zupa jarzynowa z natką pietruszki (250 g), paszteciki z mięsem i kapustą kiszoną (200 g), cykoria (50 g), pomidorki cherry (50 g), kompot wiśniowy (200 ml)

Jogurt naturalny zmiksowany z malinami (120 g) herbatniki Be - Be (60 g), owoc (100 g)

Alergeny

1,2

1,2,4

1,2,3

CZW

20 II

Bufet szwedzki

 

I Kajzerka mieszana (35 g) z masłem (5 g), kiełbasa krakowska (20 g), twarożek waniliowy (30 g), jajko na twardo z majonezem (60 g), ser mozzarella (20 g), miód (10 g), pomidorki cherry (20 g), papryka (15 g), kalarepa (20 g), rumianek (200 ml), kawa mleczna (150 ml)

 

II Pomarańcza (100 g), mięta (200 ml)

Zupa zacierkowa z zieleniną (250 g), gulasz wieprzowy z warzywami i groszkiem zielonym (100 g), kasza bulgur (100 g), brokuły i kalafior gotowane na parze z masłem (100 g), kompot z czarnej porzeczki (200 ml)

Kisiel truskawkowy (120 ml), słomka ptysiowa (30 g), owoc (100 g)

Alergeny

1,2,3

2,3,4,8

1,2

PIĄT

21 II

I Zacierka (20 g) na mleku (150 ml), pieczywo (40 g) mieszane z masłem
(5 g), pasta jajeczna z pomidorkami cherry i dymką (40 g), melisa z gruszką (200 ml)

 

II Mandarynka (100 g), herbata owocowa (200 ml)

Zupa z czerwonej soczewicy (250 g), ryba panierowana z pieca (70 g), puree ziemniaczane z koperkiem (100 g), surówka z kapusty kiszonej i jabłka (100 g), kompot truskawkowy (200 ml)

Drożdżówka z budyniem (60 g), owoc (100 g), kakao (150 ml)

Alergeny

1,2,6

1,2,3,4,6

1,2

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PN

10 II

I Kasza manna na mleku (200 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), szynka z indyka (20 g) z plasterkami pomidora (20 g), herbata owocowa (200 ml)

II Gruszka (100 g), rumianek (200 ml)

Zupa pieczarkowa (250 g), makaron z białym serem w polewie jogurtowo - truskawkowej (200 g),surówka z marchwi i jabłka (100 g), kompot wiśniowy (200 ml)

Bagietka (40 g) z masłem (5 g), pasztet drobiowy (20 g), plasterki ogórka zielonego (10 g),owoc (100 g), herbata z cytryną i miodem (200 ml)

Alergeny

1,2

1,2,3,4

1,2,3

 

WT

11 II

 

           

I Płatki orkiszowe na mleku (200 g),

kajzerka (40 g) z masłem (5 g), kiełbasa żywiecka (20 g) z plasterkami ogórka kiszonego (10 g), sałata (5 g), mięta (200 ml)

 

II Sok Walentynkowy (jabłko, marchew, ananas, burak) (150 ml)

Krupnik z kaszą pęczak (250 ml), kurczak w sosie słodko - kwaśnym (100 g), ryż paraboiled (100 g), mix sałat z pomidorkami cherry i oliwą z oliwek (100 g) ,kompot porzeczkowy (200 ml) 

Twarożek (40 g) z miodem (10 g), wafle kukurydziane (20 g), marchewka do chrupania (50 g), owoc (100 g)

Alergeny

1,2,3

1,2,3,4,8

1

 

ŚR

12 II

I Płatki ryżowe na mleku (150 g),

pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), salami (20 g), papryka (10 g), herbata z cytryną (200 ml)

 

II Banan (100 g), woda z sokiem malinowym (200 ml)

Zupa gulaszowa z papryką i pomidorami (250 g), jajko w sosie chrzanowym (70 g), puree ziemniaczane z koperkiem (100 g), szpinak z czosnkiem (100 g), słupki ogórka zielonego (50 g), kompot truskawkowy (200 ml)

Bułka (35 g) z masłem (5 g), polędwica drobiowa (20 g) z plasterkami rzodkiewki (10 g), owoc (100 g), herbata owocowa (200 ml)

Alergeny

1,2

1,2,3

1,2

CZW

13 II

Bufet szwedzki

 

I Kajzerka mieszana (35 g) z masłem
(5 g), kiełbasa krakowska (20 g), twarożek waniliowy (20 g), jajko na twardo z majonezem (60 g), dżem truskawkowy (10 g), pomidorki cherry (20 g), ogórek kiszony (10 g), kalarepa (10 g), rumianek (200 ml), kawa zbożowa (3 g) na mleku (150 ml),

 

II Mandarynka (100 g), melisa (200 ml)

Żurek z jajkiem i majerankiem (250 g), kotlet mielony (70 g), puree ziemniaczane (100 g), buraczki zasmażane (100 g), kompot wiśniowy (200 ml)

Jogurt naturalny zmiksowany z truskawkami (120 ml), chrupki kukurydziane (30 g), owoc (100 g)

 

Alergeny

1,2,3

1,2,3,4

1,2

PIĄT

14 II

 

I Płatki kukurydziane na mleku (150 g),

Pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), ser żółty (20 g), plasterki pomidora (10 g), rucola (5 g), herbata owocowa (200 ml)

II Pomarańcza (100 g), herbata lipowa (200 ml)

Zupa pomidorowa z makaronem (250 g) ryba w sosie greckim (100 g), puree ziemniaczane z koperkiem (100 g), surówka z kapusty pekińskiej (100 g), kompot porzeczkowy (200 ml)

Ciasto marchewkowe własnego wypieku (70 g), owoc (100 g), kakao (150 ml)

Alergeny

1,2

1,2,3,4,6

1,2,3

 

 

 

  1. Alergeny występujące w żywności
  2. MLEKO i jego przetwory
  3. Gluten (zboża zawierające gluten)
  4. JAJA i jego przetwory
  5. SELER
  6. GORCZYCA i MUSZTARDA
  7. RYBA i produkty pochodne
  8. SEZAM
  9. ROŚLINY STRĄCZKOWE
  10. ORZECHY
  11. ŁUBIN
  12. SOJA
  13. DWUTLENEK SIARKI (owoce suszone)
  14. MIĘCZAKI I MAŁŻE
  15. SKORUPIAKI

 

 Zgodnie z informacją od producenta użyte produkty gotowe np. kakao, herbata, dżem, keczup, koncentrat pomidorowy, wędliny i przyprawy moga zawierać śladowe ilości powyżej wymienionych 1, 2, 3, 4, 5, 9, 11