ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PON

01 IX

I Kasza manna z wiórkami kokosowymi (20 g) na mleku (150 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem
(5 g), ser żółty (20 g), plasterki rzodkiewki (20 g), ogórek zielony(10 g), herbata owocowa (200 ml)

 

II Śliwki (100 g), woda z sokiem malinowym (200 ml)

Zupa zacierkowa z natką pietruszki (250 ml), spaghetti w sosie mięsno – pomidorowym z ziołami (200 g), sałata ze słupkami ogórka małosolnego (50 g),kompot malinowy (200 ml)

Jogurt naturalny zmiksowany

z truskawkami (120 ml), biszkopty (30 g), gruszka (100 g)

Alergeny

1,2

1,2,3,4

1,2,3

 

WT

02 IX

 

           

I Owsianka (20 g) na mleku (150 ml) pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), polędwica drobiowa (20 g), ogórek  zielony (10 g), roszponka (5 g), papryka (10 g), melisa z pomarańczą (200 ml)

 

II sok Bajkowy (150 ml) ( jabłko, gruszka, seler naciowy, burak)

Rosół z makaronem nitki i natką pietruszki (250 ml), potrawka z kurczaka w białym sosie (100 g), ryż paraboiled (50 g), buraczki zasmażane (100 g), słupki ogórka zielonego (50 g), kompot porzeczkowy (200 ml)

Bagietka (60 g), z masłem (5 g), sałatka jarzynowa (40 g), jabłko (100 g), herbata z cytryną (200 ml)

Alergeny

1,2

2,4

1,2

 

ŚR

03 IX

 

I Płatki ryżowe (20 g), na mleku (150 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), szynka wiejska (20 g), plasterki pomidora (10 g), rukola (10 g), mięta z mango (200 ml)

 

II Banan (100 g), herbata lipowa (200 ml)

Zupa gulaszowa z kolorową papryką i ziołami (250 g),pierogi ruskie (200 g) surówka z marchewki i chrzanu (100 g), kompot wiśniowy (200 ml)

Budyń waniliowy (120 g)
z sokiem malinowym (5 ml), rurki ptysiowe (30 g), nektarynka (100 g), melisa z pomarańczą (200 ml)

Alergeny

1,2

1,2,3,4

1,2

CZW

04 IX

Bufet szwedzki

 

I Kajzerka mieszana (35 g) z masłem (5 g), kiełbasa krakowska (20 g), twarożek waniliowy, (30 g) jajko na twardo z majonezem (60 g), kabanosy drobiowe (20 g), dżem brzoskwiniowy (10 g), ogórek zielony (15 g), słupki marchewki (30 g), kalarepa do chrupania (20 g), rumianek (200 ml), kawa mleczna (200 ml)

 

II Gruszka (100 g), rumianek (200 ml)

Zupa ogórkowa z koperkiem (250 g), kotlet panierowany z piersi kurczaka (70 g), puree ziemniaczane (100 g), marchewka z groszkiem (100 g), cykoria (50 g), kompot z czarnej porzeczki (200 ml)

Bułka (35 g) z masłem (5 g), twarożek z miodem i marchewką (60 g), jabłko (100 g), kakao (150 ml)

Alergeny

1,2,3

1,2,3,4

1,2

PIĄT

05 IX

I Płatki kukurydziane (20 g) na mleku (150 ml), pieczywo (40 g) mieszane z masłem
(5 g), pasta jajeczna ze szczypiorkiem i pomidorkami cherry (40 g), herbata zielona z cytryną (200 ml)

 

II Arbuz (100 g), melisa z pomarańczą (200 ml)

Zupa pomidorowa z makaronem (250 g), ryba pieczona (60 g), puree ziemniaczane z koperkiem (100 g), surówka z kapusty czerwonej i jabłka (150 g) skropiona oliwą z oliwek (5 ml), kompot truskawkowy (200 ml)

Ciasto drożdżowe z kruszonką własnego wypieku (60 g), jabłko (100 g), mleko (150 ml)

Alergeny

1,2

1,2,3,4,6,8

1,2

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PN

25 VIII

I Płatki orkiszowe na mleku (200 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), szynka wiejska (20 g) z plasterkami pomidora (20 g) i roszpunką (10 g), herbata owocowa (200 ml)

II Pomarańcza (100 g), rumianek (200 ml)

Zupa jarzynowa (250 g), makaron z serem białym w polewie jogurtowo - truskawkowej (200 g), surówka z marchwi i pomarańczy (100 g), kompot truskawkowy (200 ml)

Bułka (35 g) z masłem (5 g)
i polędwica sopocka (20 g),
z plasterkami ogórka małosolnego (10 g), owoc (100 g), herbata z cytryną (200 ml)

Alergeny

1,2

2,4

1,2

 

WT

26 VIII

 

           

I Płatki jęczmienne na mleku (200 g),

pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem (35 g), mięta (200 ml)

II Sok Eliksir Elfów (jabłko, gruszka, czerwona porzeczka) (150 ml)

Kapuśniak z kiszonej kapusty z kiełbasą i majerankiem (250 ml),

kotlet z piersi kurczaka (70 g), puree ziemniaczane z koperkiem (100 g), marchewka z groszkiem (100 g) kompot porzeczkowy (200 ml) 

Jogurt naturalny zmiksowany z jagodami (120 ml), chrupki kukurydziane (35 g), owoc (100 g)

Alergeny

1,2

1,2,3,4

1,2

 

ŚR

27 VIII

 

I Płatki ryżowe na mleku (200 g), pieczywo mieszane (35 g) z masłem (5 g), pasta z jaj z majonezem, dymką i pomidorkami cherry (35 g), melisa (200 ml)

 

II Arbuz (100 g), herbata lipowa

(200 ml)

Zupa ogórkowa z koperkiem (250 g) spaghetti w sosie mięsno – pomidorowym z serem żółtym i świeżą bazylią (200 g), słupki ogórka zielonego (50 g), kompot malinowy (200 ml)

Bagietka (40 g), z masłem (5 g) i konfiturą wiśniową (10 g), owoc (100 g), mleko (150 ml)

Alergeny

1,2

1,2,4

1,2,3

CZW

28 VIII

I Płatki owsiane na mleku (150 g), pieczywo mieszane (35 g) z masłem (5 g), polędwica drobiowa (20 g), plasterki ogórka zielonego (10 g), herbata owocowa (200 ml)

 

II Banan (100 g), herbata z cytryną (200 ml)

 

Barszcz czerwony z ziemniakami i koperkiem (250 g), schab duszony w sosie własnym (100 g), kasza gryczana (100 g),brokuły na parze z masłem (100 g), kompot wiśniowy (200 ml)

Kisiel owocowy (120 g), biszkopty (40 g), owoc (100 g)

Alergeny

1,2,3

2,3,4,8

1

PIĄT

29 VIII

 

I Kajzerka (40 g) z masłem (5 g), plasterki sera żółtego (20 g), ogórek małosolny (10 g), papryka (10 g), sałata (5 g), kawa mleczna (200 ml)

 

II Nektarynka (100 g), woda z sokiem malinowym (200 ml)

Zupa szczawiowa z jajkiem (250 g) ryba panierowana pieczona (70 g), puree ziemniaczane z koperkiem (100 g), surówka z kapusty białej, marchewki i pora (100 g), kompot truskawkowy (200 ml)

Bułka maślana z kruszonką (50 g), owoc (100 g), kakao (150 ml)

Alergeny

1,2,3

1,2,3,6

1

 

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PN

18 VIII

I Płatki ryżowe na mleku (200 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), polędwica sopocka (20 g) z plasterkami ogórka małosolnego (10 g), herbata owocowa (200 ml)

II Arbuz (100 g), rumianek (200 ml)

Zupa pieczarkowa (250 g), kluski leniwe z masłem i bułką tartą (200 g), surówka z marchewki i jabłka (100 g), kompot wiśniowy (200 ml)

Hot – dog z parówką z szynki i ketchupem (90 g), owoc (100 g), herbata z cytryną (200 ml)

Alergeny

1,2

1,2,3,4

2

 

WT

19 VIII

 

           

I Pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), twarożek (40 g) z miodem (5 g), marchewka do chrupania (10 g), melisa (200 ml), kawa mleczna (200 ml)

 

II sok Zielona lemoniada (150 ml) ( jabłko, ogórek, szpinak, cytryna)

Krupnik z kaszą pęczak (250 ml), kotlet mielony (70 g), puree ziemniaczane (100 g), buraczki zasmażane (100 g) ,kompot porzeczkowy (200 ml) 

Budyń waniliowy (150 g), herbatniki Be - Be (15 g), owoc (100 g)

Alergeny

1,2,3

2,3,4

1,2

 

ŚR

20 VIII

I Kasza manna na mleku (200 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), ser żółty (20 g), plasterki papryki (10 g) i ogórka zielonego (10 g). mięta (200 ml)

 

II Banan (100 g), herbata lipowa (200 ml)

Kapuśniak z białej kapusty z pomidorami (250 g), leczo z kurczakiem (200 g), ryż paraboiled (100 g), cykoria (50 g), kompot truskawkowy (200 ml)

Chałka (50 g\) z masłem (5 g), owoc (100 g), kakao (200 ml)

Alergeny

1,2

1,2,3

1,2

CZW

21 VIII

I Płatki jęczmienne na mleku (200 ml) Pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), szynka wiejska (20 g), pomidor (10 g), rucola (5 g), herbata z cytryną (200 ml)

 

II Pomarańcza (100 g), woda z sokiem malinowym (200 ml)

Barszcz biały z kiełbasą i majerankiem (250 g), kotlet z jaj (70 g), puree ziemniaczane (100 g), kalafior gotowany  (100 g), kompot wiśniowy (200 ml)

Bagietka (40 g) z masłem (5 g), polędwica drobiowa (20 g), plasterki ogórka zielonego (10 g), rzodkiewka (10 g), owoc (100 g), melisa (200 ml)

Alergeny

1,2,3

1,2,3,4

1,2

PIĄT

22 VIII

 

I Płatki owsiane na mleku (150 g),

Pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), jajko na sałacie z majonezem (40 g), herbata owocowa (200 ml)

 

II Nektarynka (100 g), herbata wiśniowa (200 ml)

Zupa pomidorowa z jajkiem (250 g) ryba w sosie greckim (100 g), puree ziemniaczane z koperkiem (100 g), surówka z marchewki i chrzanu (100 g), kompot porzeczkowy (200 ml)

Ciasto drożdżowe własnego wypieku (60 g), owoc (100 g), kakao (150 ml)

Alergeny

1,2,3

1,2,3,4,6

1,2,3

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PN

11 VIII

I Kasza manna z wiórkami kokosowymi na mleku (200 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), szynka wiejska (20 g) z plasterkami ogórka małosolnego (10 g) melisa z pomarańczą (200 ml)

II Truskawki (100 g), rumianek (200 ml)

Zupa ogórkowa z koperkiem (250 g), naleśniki z białym serem i polewą jogurtowo - truskawkową (200 g), surówka z marchewki i jabłka (100 g), kompot wiśniowy (200 ml)

Tosty z szynką, serem żółtym i ketchupem (70 g), owoc (100 g), herbata owocowa (200 ml)

Alergeny

1,2

1,2,3,4

1,2,3

 

WT

12 VIII

 

           

I Owsianka na mleku (200 g),

pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g),  twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką (50 g), mięta z mango (200 ml)

 

II Sok Piracki (jabłko, rabarbar, burak, cytryna) (150 ml)

Barszcz czerwony (250 ml), gulasz drobiowy w sosie curry (100 g), kluski francuskie (100 g), mizeria (100 g) ,kompot porzeczkowy (200 ml) 

Jogurt naturalny zmiksowany z malinami (120 ml), bułeczka maślana (50 g), owoc (100 g)

Alergeny

1,2

1,2,3,4

1,2,3

 

ŚR

13 VIII

I Płatki kukurydziane na mleku (150 g),

pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), kiełbasa żywiecka (20 g), ogórek małosolny (10 g), papryka (10 g), herbata z cytryną (200 ml)

 

II Banan (100 g), woda z sokiem malinowym (200 ml)

Zupa zacierkowa z natką pietruszki (250 g), spaghetti z sosem mięsno – pomidorowym i bazylią (200 g), cykoria (50 g), kompot truskawkowy (200 ml)

Bagietka (40 g) z masłem (5 g),  pasta z tuńczykiem, ogórkiem konserwowym, jajkiem i papryką (30 g), owoc (100 g), melisa (150 ml)

 

Alergeny

1,2

2,3,4

1,2

CZW

14 VIII

Kajzerka (40 g) z masłem (5 g), jajecznica na maśle ze szczypiorkiem i pomidorkami cherry (50 g), kawa mleczna (200 ml), rumianek (200 ml)

 

II Pomarańcza (100 g), herbata wiśniowa (200 ml)

Zupa z czerwonej soczewicy (250 g), ryba panierowana pieczona (70 g), puree ziemniaczane (100 g), surówka z kapusty kiszonej (100 g), kompot wiśniowy (200 ml)

Bułka (35 g) z masłem (5 g) i powidłami wiśniowymi (5 g), owoc (100 g), mleko (200 ml)

Alergeny

1,2,3

2,3,4,6,8

1,2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Alergeny występujące w żywności
  2. MLEKO i jego przetwory
  3. Gluten (zboża zawierające gluten)
  4. JAJA i jego przetwory
  5. SELER
  6. GORCZYCA i MUSZTARDA
  7. RYBA i produkty pochodne
  8. SEZAM
  9. ROŚLINY STRĄCZKOWE
  10. ORZECHY
  11. ŁUBIN
  12. SOJA
  13. DWUTLENEK SIARKI (owoce suszone)
  14. MIĘCZAKI I MAŁŻE
  15. SKORUPIAKI

 

 Zgodnie z informacją od producenta użyte produkty gotowe np. kakao, herbata, dżem, keczup, koncentrat pomidorowy, wędliny i przyprawy moga zawierać śladowe ilości powyżej wymienionych 1, 2, 3, 4, 5, 9, 11