|
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
PN 17 XI |
I Płatki jęczmienne na mleku (200 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), szynka wiejska (20 g) z plasterkami pomidora (20 g) i rukolą (10 g), melisa (200 ml) II Pomarańcza (100 g), rumianek (200 ml) |
Barszcz czerwony z koperkiem (250 g), naleśniki z polewą jogurtowo - truskawkową (200 g),surówka z marchwi i pomarańczki (100 g), kompot wiśniowy (200 ml) |
Hot dog z parówką i ketchupem (70 g), owoc (100 g), herbata z cytryną (200 ml) |
|
Alergeny |
1,2 |
1,2,3,4 |
1,2,3,6 |
|
WT 18 XI
|
I Płatki orkiszowe na mleku (200 g), pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), ser żółty (20 g) z plasterkami ogórka zielonego (10 g) i papryką (10 g), herbata owocowa (200 ml)
II Sok Rokitek (jabłko, pomarańcza, rokitnik, kurkuma) (150 ml) |
Rosół drobiowo – wołowy z makaronem nitki (250 ml), potrawka z kurczaka (100 g), ryż paraboiled (100 g), bukiet warzyw na parze z masłem (100 g) ,kompot porzeczkowy (200 ml) |
Bagietka (40 g) z masłem (5 g), sałatka jarzynowa (40 g),owoc (100 g), herbata z cytryną i miodem (200 ml) |
|
Alergeny |
1,2,3 |
1,2,3,4,8 |
1 |
|
ŚR 19 XI |
I Płatki owsiane na mleku (150 g), pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką (45 g), marchewka do chrupania (10 g), mięta z mango (200 ml)
II Banan (100 g), woda z sokiem malinowym (200 ml) |
Żurek z jajkiem i majerankiem (250 g), kotlet schabowy panierowany z pieca (70 g), puree ziemniaczane z koperkiem (100 g), kapusta duszona (100 g), słupki ogórka kiszonego (50 g), kompot truskawkowy (200 ml) |
Jogurt naturalny zmiksowany z truskawkami (120 ml), rogalik maślany (50 g), owoc (100 g)
|
|
Alergeny |
1,2 |
1,2,3 |
1,2 |
|
CZW 20 XI |
Bufet szwedzki
I Kajzerka mieszana (35 g) z masłem
II Śliwki (100 g), melisa (200 ml) |
Zupa zacierkowa z natką pietruszki (250 g), kolorowy makaron penne w sosie mięsno – warzywnym z pomidorami (200 g), cykoria (50 g), kompot wiśniowy (200 ml) |
Chałka (40 g) z masłem (5 g) i miodem (5 g), owoc (100 g), mleko do picia (150 ml) |
|
Alergeny |
1,2,3 |
1,2,3,4 |
1,2 |
|
PIĄT 21 XI
|
I Płatki ryżowe na mleku (150 g), Pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), jajecznica na maśle z pomidorkami cherry i szczypiorkiem (35 g), herbata z cytryną i imbirem (200 ml) II Gruszka (100 g), herbata lipowa (200 ml) |
Zupa pomidorowa z makaronem (250 g) ryba pieczona (70 g), puree ziemniaczane z koperkiem (100 g), surówka z kapusty pekińskiej (100 g), kompot porzeczkowy (200 ml) |
Szarlotka własnego wypieku (70 g), owoc (100 g), kakao (150 ml) |
|
Alergeny |
1,2 |
1,2,3,4,6 |
1,2,3 |
|
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
PON 03 XI |
I Płatki ryżowe (20 g) na mleku(150 ml) pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), ser żółty (20 g), plasterki rzodkiewki (10 g), papryka żółta (10 g), herbata owocowa (200 ml)
II Śliwki (100 g), woda z sokiem malinowym (200 ml) |
Zupa z czerwonej soczewicy (250 g), schab duszony w sosie ziołowym (100 g), kasza gryczana (100 g), mizeria z dymką i rzodkiewką (100 g), kompot z czarnej porzeczki (200 ml)
|
Jogurt naturalny zmiksowany z malinami (120 g), bułka maślana z kruszonką (45 g), owoc (100 g
|
|
Alergeny |
1,2 |
1,2,3,4 |
1,2 |
|
WT 04 XI
|
Kasza manna (20 g) na mleku (150 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem
II sok Filemon (150 ml) ( jabłko, gruszka, szpinak, limonka) |
Krupnik z kaszą jęczmienną (250 ml), pierogi ruskie (200 g), surówka z marchewki i chrzanu (100 g), kompot malinowy (200 ml)
|
Bułka (40 g) z masłem (5 g), pasztet drobiowy (20 g) plasterki ogórka zielonego (10 g), kiełki rzodkiewki (5 g), melisa z cytryną (200 ml), owoc (100 g)
|
|
Alergeny |
1,2 |
1,2,3,4 |
1,2 |
|
ŚR 05 XI
|
Bufet szwedzki
I Kajzerka mieszana (35 g) z masłem (5 g), kiełbasa krakowska (20 g), twarożek waniliowy, (30 g) jajko na twardo z majonezem (60 g), kabanos drobiowy(30 g), pomidorki cherry (20 g), marchewka (20 g), kalarepa (20 g), rumianek (200 ml), kawa mleczna (150 ml)
II Mandarynka (100 g), herbata owocowa (200 ml)
|
Kapuśniak z kapusty kiszonej z majerankiem i kiełbasą (250 g), spaghetti w sosie mięsno - pomidorowym (200 g), cykoria (50 g), kompot wiśniowy (200 ml) |
Twarożek z miodem i musem wiśniowym (35 g), wafle ryżowe (30 g), owoc (100 g), mięta (200 ml)
|
|
Alergeny |
1,2 |
1,2,4 |
1,2,3 |
|
CZW 06 XI |
I Płatki owsiane (20 g), na mleku(150 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), salami (20 g), plasterki papryki (10 g), ogórka kiszonego (10 g) i kiełki słonecznika (5 g), herbata z cytryną i miodem (200 ml)
II Gruszka (100 g), rumianek (200 ml) |
Zupa szczawiowa z jajkiem (250 ml), gołąbki z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym (200 g), puree ziemniaczane (100 g), słupki ogórka kiszonego (50 g), |
Drożdżówka z budyniem (60 g), owoc (100 g), kakao (150 ml) |
|
Alergeny |
1,2,3 |
2,3,4,8 |
1,2 |
|
PIĄT 07 XI |
I Płatki kukurydziane (20 g) na mleku (150 ml), kajzerka mini (40 g) z masłem (5 g), jajko na sałacie (20 g), pomidorki cherry (20 g), kiełki jarmużu (5 g), herbata owocowa (200 ml)
II Banan (100 g), melisa z gruszką (200 ml) |
Zupa pomidorowa z makaronem (250 g), ryba w sosie greckim (120 g) , puree ziemniaczane (100 g), surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka (100 g), kompot truskawkowy (200 ml) |
Ciasto murzynek własnego wypiek (60 g), owoc (100 g), mleko (150 ml) |
|
Alergeny |
1,2,6 |
1,2,3,4,6 |
1,2 |
|
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
PON 27 X |
I Płatki kukurydziane (20 g) na mleku (150 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem
II Śliwki (100 g), woda z sokiem malinowym (200 ml) |
Zupa gulaszowa z papryką i passatą pomidorową (250 ml), makaron z białym serem i polewą jogurtowo - truskawkową (200 g), surówka z marchewki i jabłka (100 g), kompot malinowy (200 ml) |
Bagietka (40 g) z masłem (5 g), sałatka z tuńczyka, jajka, ogórka konserwowego i czerwonej fasoli (30 g), herbata z cytryną i imbirem (200 ml), owoc (100 g) |
|
Alergeny |
1,2 |
1,2,3,4 |
1,2 |
|
WT 28 X
|
I Kasza manna (20 g) na mleku(150 ml) pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką (30 g), kiełki słonecznika (5 g), mięta (200 ml)
II sok Cynamonowy Raj (150 ml) ( jabłko, cynamon, cytryna) |
Zupa kalafiorowa zabielona śmietaną (250 ml), kotlet mielony (70 g), puree ziemniaczane (100 g), marchewka z groszkiem (100 g), |
Jogurt naturalny zmiksowany z jagodami (120 g), herbatniki Be - Be (20 g), owoc (100 g) |
|
Alergeny |
1,2 |
1,2,3,4 |
1,2 |
|
ŚR 29 X
|
I Płatki orkiszowe (20 g), na mleku(150 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), szynka (20 g), plasterki pomidora (10 g), rucola (5 g), melisa (200 ml)
II Banan (100 g), rumianek (200 ml) |
Barszcz ukraiński z fasolą i pomidorami (250 g), krokiety z jajkiem w sosie pieczarkowym (200 g) , pomidory z cebulą, natką pietruszki i oliwą (100 g), kompot wiśniowy (200 ml)
|
Hot – dog z parówką, ketchupem i prażoną cebulką (60 g), owoc (100 g), herbata lipowa (200 ml) |
|
Alergeny |
1,2 |
1,2,4 |
1,2,3 |
|
CZW 30 X |
Bufet szwedzki
I Kajzerka mieszana (35 g) z masłem (5 g), kiełbasa krakowska (20 g), twarożek waniliowy, (30 g) jajko na twardo z majonezem (60 g), pomidorki cherry (20 g), ogórek kiszony (20 g), papryka żółta (20 g), mięta z mango (200 ml), kawa mleczna (150 ml)
II Pomarańcza (100 g), herbata lipowa (200 ml)
|
Zupa zacierkowa (250 g), gulasz drobiowy (100 g), kasza gryczana (100 g), słupki ogórka zielonego (50 g), bukiet warzyw gotowany na parze (50 g), kompot z czarnej porzeczki (200 ml) |
Bułka (30 g) z masłem (5 g), polędwica drobiowa (20 g), plasterki ogórka zielonego (10 g), owoc (100 g) |
|
Alergeny |
1,2,3 |
2,3,4,8 |
1,2 |
|
PIĄT 31 X |
I Płatki owsiane (20 g) na mleku (150 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), pasta jajeczna z koperkiem i majonezem (30 g), pomidorki cherry (20 g), herbata owocowa (200 ml)
II gruszka (100 g), melisa z pomarańczą (200 ml) |
Zupa dyniowa z drobnym makaronem ryżowym (250 g), pieczona ryba panierowana (70 g) , puree ziemniaczane (100 g), surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka (100 g), kompot truskawkowy (200 ml) |
Rogaliki maślane z kruszonką (60 g), owoc (100 g), kakao (150 ml) |
|
Alergeny |
1,2,6 |
1,2,3,4,6 |
1,2 |
|
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
PON 20 X
|
I Płatki żytnie (20 g) na mleku(150 ml) pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), schab pieczony (20 g), plasterki ogórka kiszonego (10 g), rzodkiewka (10 g), herbata owocowa (200 ml)
II Gruszka (100 g), herbata lipowa (200 ml) |
Barszcz biały z majerankiem (250 ml), |
Jogurt naturalny zmiksowany z truskawkami (150 ml), rogalik maślany z kruszonką (50 g), owoc (100 g) |
|
Alergeny |
1,2 |
1,2,3,4,8 |
1,2 |
|
WT 21 X
|
I Owsianka (20 g) na mleku (150 ml), pieczywo mieszane (35 g) z masłem (5 g), jajko na sałacie (35 g), kiełki rzodkiewki (10 g), melisa z pomarańczą (200 ml)
II sok Zaczarowany (150 ml) ( jabłko, pomarańcza, jarmuż, pietruszka, cytryna) |
Rosół z makaronem nitki (250 g), potrawka z kurczaka (100 g), ryż paraboiled (100 g), słupki ogórka kiszonego (50 g), brokuły na parze (50 g), kompot wiśniowy (200 ml) |
Bagietka (50 g) z masłem (5 g), sałatka jarzynowa (35 g), owoc (100 g), herbata z cytryną (200 ml) |
|
Alergeny |
1,2 |
1,2,4 |
1,2,3,8 |
|
ŚR 22 X |
I Płatki kukurydziane (20 g) na mleku (150 ml), pieczywo mieszane (35 g) z masłem (5 g), szynka (20 g), plasterki pomidora (20 g), rukola (5 g), herbata owocowa (200 ml)
II Banan (50 g), herbata lipowa (200 ml) |
Barszcz czerwony z koperkiem (250 g), spaghetti z sosem mięsno – warzywnym z serem żółtym (200 g), cykoria (50 g), kompot malinowy (200 ml) |
Bułka (35 g) z masłem (5 g),pasztet drobiowy (20 g), plasterki ogórka kiszonego (10 g), czerwona papryka (20 g), owoc (100 g), mięta (200 ml) |
|
Alergeny |
1,2 |
1,2 |
1,2 |
|
CZW 23 X |
Bufet szwedzki I Kajzerka mieszana z masłem (50 g), kiełbasa żywiecka (20 g), jajko z majonezem (35 g), kabanos drobiowy (20 g), ser mozzarella (20 g), twarożek waniliowy (20 g), pomidorki cherry (10 g), ogórek zielony (20 g), kalarepa (20 g), rumianek (200 ml), kawa mleczna (200 ml)
II Jabłko (100 g), woda z sokiem malinowym (200 ml) |
Zupa jarzynowa (250 g), kluski śląskie (100 g), bitki wołowe w sosie własnym (100 g), surówka z selera i jabłka z rodzynkami (100 g), kompot wieloowocowy (200 ml) |
Twarożek z kawałkami ananasa (50 g), wafle ryżowe (30 g), owoc (100 g), melisa z gruszką (200 ml) |
|
Alergeny |
1,2,3 |
1,2,3,4 |
1 |
|
PIĄT 24 X
|
I Kasza manna z wiórkami kokosowymi (20 g) na mleku (150 ml), pieczywo (40 g) mieszane z masłem (5 g), ser żółty (10 g), plasterki ogórka kiszonego (10 g), papryka żółta (10 g), mięta z mango (200 ml)
II Pomarańcza (100 g), melisa z gruszką (200 ml) |
Zupa ogórkowa z koperkiem (250 g), ryba panierowana z pieca (70 g) , puree ziemniaczane (100 g), surówka z kapusty czerwonej z oliwą z oliwek (100 g), kompot truskawkowy (200 ml) |
Budyń waniliowy z musem wiśniowym (120 g), biszkopty (30 g), owoc (100 g) |
|
Alergeny |
1,2 |
1,2,3,4,6 |
1,2 |
|
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
PN 13 X |
I Kasza manna z rodzynkami na mleku (200 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), szynka drobiowa (20 g) z plasterkami ogórka zielonego (20 g) i kiełkami brokuła (10 g), herbata z cytryną i imbirem II Pomarańcza (100 g), rumianek (200 ml) |
Zupa z białej kapusty z pastą pomidorową (250 g), kluski leniwe z masłem i bułką tartą (200 g), surówka z marchewki i pomarańczy (50 g), kompot truskawkowy (200 ml) |
Bagietka (35 g) z masłem (5 g) i kiełbasą żywiecką (10 g), plasterki ogórka małosolnego (10 g), rzodkiewka (10 g), owoc (100 g), herbata owocowa (200 ml) |
|
Alergeny |
1,2 |
1,2,3,4 |
1,2 |
|
WT 14 X
|
I Zacierka na mleku (200 g), pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), salami (10 g), plasterki pomidora (10 g), ogórka kiszonego (10 g) i sałata (5 g), herbata lipowa (200 ml) II Sok Dyniogłowy (jabłko, dynia, marchew, cytryna) (150 ml) |
Zupa kalafiorowa z natką pietruszki zabielana śmietaną (250 ml), Panierowany kotlet z piersi kurczaka (70 g), kasza bulgur (100 g), buraczki zasmażane (70 g), słupki ogórka zielonego (50 g), kompot porzeczkowy (200 ml) |
Racuchy jabłkowe własnego wypieku (100 g), owoc (100 g), kakao (150 ml) |
|
Alergeny |
1,2 |
1,2,3,4 |
1,2 |
|
ŚR 15 X
|
I Drobny makaron na mleku (200 g), pieczywo mieszane (35 g) z masłem (5 g), pasta jajeczna z pomidorami i szczypiorkiem (35 g), mięta z mango (200 ml)
II Śliwki (100 g), woda z sokiem malinowym (200 ml) |
Zupa pomidorowa z ryżem (250 g) kotlet ziemniaczany (100 g), gulasz wieprzowy (100 g),mizeria z dymką (100 g), kompot malinowy (200 ml) |
Chałka (50 g) z masłem (5 g) i miodem (5 g), owoc (100 g), kakao (150 ml) |
|
Alergeny |
1,2,3 |
1,2,3,4 |
1,2 |
|
CZW 16 X |
Bufet szwedzki
I Kajzerka mieszana (35 g) z masłem kawa zbożowa (3 g) na mleku (150 ml), rumianek (200 ml)
II Banan (100 g), herbata owoce leśne (200 ml)
|
Zupa z ciecierzycy z pomidorami i majerankiem (250 g), kotlet z jajka (70 g), puree ziemniaczane z koperkiem (100 g),szpinak z czosnkiem (50 g), pomidor z cebulą (50 g), kompot wiśniowy (200 ml) |
Jogurt naturalny zmiksowany z truskawkami (150 ml), rurki ptysiowe (30 g), owoc (100 g) |
|
Alergeny |
1,2,3 |
2,3,4,8 |
1,2 |
|
PIĄT 17 X |
I Płatki kukurydziane na mleku (150 g), Pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), ser żółty (20 g) z plasterkami rzodkiewki (10 g), melisa z pomarańczą (200 ml)
II Gruszka (80 g), herbata owocowa (200 ml) |
Żurek z jajkiem i majerankiem (250 g) filet z łososia panierowany w sezamie (100 g), ryż paraboiled (100 g), marchewka z groszkiem (100 g), słupki ogórka kiszonego (50 g), kompot truskawkowy (200 ml) |
Ciasto drożdżowe z kruszonką własnego wypieku (50 g), owoc (100 g), kakao (150 ml) |
|
Alergeny |
1,2 |
1,2,3,4,6 |
1,2,3 |
- Alergeny występujące w żywności
- MLEKO i jego przetwory
- Gluten (zboża zawierające gluten)
- JAJA i jego przetwory
- SELER
- GORCZYCA i MUSZTARDA
- RYBA i produkty pochodne
- SEZAM
- ROŚLINY STRĄCZKOWE
- ORZECHY
- ŁUBIN
- SOJA
- DWUTLENEK SIARKI (owoce suszone)
- MIĘCZAKI I MAŁŻE
- SKORUPIAKI
Zgodnie z informacją od producenta użyte produkty gotowe np. kakao, herbata, dżem, keczup, koncentrat pomidorowy, wędliny i przyprawy moga zawierać śladowe ilości powyżej wymienionych 1, 2, 3, 4, 5, 9, 11
