ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PON

17 II

I Kasza manna (20 g) na mleku (150 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem
(5 g), salami (20 g), plasterki ogórka zielonego (20 g), kiełki rzodkiewki (5 g), herbata owocowa (200 ml)

 

II Gruszka (100 g), woda z sokiem malinowym (200 ml)

Zupa kalafiorowa (250 ml),

Pulpety drobiowe w sosie pieczarkowym (100 g), kasza gryczana (100 g), mizeria z dymką i śmietaną (100 g), kompot malinowy (200 ml)

Twarożek z miodem (60 g), wafle kukurydziane (20 g), marchewka do chrupania (50 g), rumianek (200 ml)

Alergeny

1,2

1,2,3,4

1,2

 

WT

18 II

 

           

I Płatki kukurydziane (20 g) na mleku(150 ml) pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), szynka wiejska (20 g), plasterki pomidora (20 g), rucola (10 g), melisa z gruszką (200 ml)

 

II sok Pyłek (150 ml) ( jabłko, pomarańcza, cytryna, kurkuma)

Barszcz ukraiński z fasolą i pomidorami (250 ml), pierogi ruskie (200 g), surówka z marchewki i chrzanu (100 g),
kompot porzeczkowy (200 ml)

Bagietka (50 g) z masłem (5 g), polędwica drobiowa (20 g), plasterki rzodkiewki (10 g), owoc (100 g), mięta z mango (200 ml)

Alergeny

1,2

1,2,3,4

1,2

 

ŚR

19 II

 

I Owsianka (20 g), na mleku (150 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), ser żółty (20 g), plasterki ogórka kiszonego (10 g), papryka (10 g), herbata z cytryną i imbirem (200 ml)

 

II Banan (100 g), herbata lipowa (200 ml)

Zupa jarzynowa z natką pietruszki (250 g), paszteciki z mięsem i kapustą kiszoną (200 g), cykoria (50 g), pomidorki cherry (50 g), kompot wiśniowy (200 ml)

Jogurt naturalny zmiksowany z malinami (120 g) herbatniki Be - Be (60 g), owoc (100 g)

Alergeny

1,2

1,2,4

1,2,3

CZW

20 II

Bufet szwedzki

 

I Kajzerka mieszana (35 g) z masłem (5 g), kiełbasa krakowska (20 g), twarożek waniliowy (30 g), jajko na twardo z majonezem (60 g), ser mozzarella (20 g), miód (10 g), pomidorki cherry (20 g), papryka (15 g), kalarepa (20 g), rumianek (200 ml), kawa mleczna (150 ml)

 

II Pomarańcza (100 g), mięta (200 ml)

Zupa zacierkowa z zieleniną (250 g), gulasz wieprzowy z warzywami i groszkiem zielonym (100 g), kasza bulgur (100 g), brokuły i kalafior gotowane na parze z masłem (100 g), kompot z czarnej porzeczki (200 ml)

Kisiel truskawkowy (120 ml), słomka ptysiowa (30 g), owoc (100 g)

Alergeny

1,2,3

2,3,4,8

1,2

PIĄT

21 II

I Zacierka (20 g) na mleku (150 ml), pieczywo (40 g) mieszane z masłem
(5 g), pasta jajeczna z pomidorkami cherry i dymką (40 g), melisa z gruszką (200 ml)

 

II Mandarynka (100 g), herbata owocowa (200 ml)

Zupa z czerwonej soczewicy (250 g), ryba panierowana z pieca (70 g), puree ziemniaczane z koperkiem (100 g), surówka z kapusty kiszonej i jabłka (100 g), kompot truskawkowy (200 ml)

Drożdżówka z budyniem (60 g), owoc (100 g), kakao (150 ml)

Alergeny

1,2,6

1,2,3,4,6

1,2

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PN

10 II

I Kasza manna na mleku (200 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), szynka z indyka (20 g) z plasterkami pomidora (20 g), herbata owocowa (200 ml)

II Gruszka (100 g), rumianek (200 ml)

Zupa pieczarkowa (250 g), makaron z białym serem w polewie jogurtowo - truskawkowej (200 g),surówka z marchwi i jabłka (100 g), kompot wiśniowy (200 ml)

Bagietka (40 g) z masłem (5 g), pasztet drobiowy (20 g), plasterki ogórka zielonego (10 g),owoc (100 g), herbata z cytryną i miodem (200 ml)

Alergeny

1,2

1,2,3,4

1,2,3

 

WT

11 II

 

           

I Płatki orkiszowe na mleku (200 g),

kajzerka (40 g) z masłem (5 g), kiełbasa żywiecka (20 g) z plasterkami ogórka kiszonego (10 g), sałata (5 g), mięta (200 ml)

 

II Sok Walentynkowy (jabłko, marchew, ananas, burak) (150 ml)

Krupnik z kaszą pęczak (250 ml), kurczak w sosie słodko - kwaśnym (100 g), ryż paraboiled (100 g), mix sałat z pomidorkami cherry i oliwą z oliwek (100 g) ,kompot porzeczkowy (200 ml) 

Twarożek (40 g) z miodem (10 g), wafle kukurydziane (20 g), marchewka do chrupania (50 g), owoc (100 g)

Alergeny

1,2,3

1,2,3,4,8

1

 

ŚR

12 II

I Płatki ryżowe na mleku (150 g),

pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), salami (20 g), papryka (10 g), herbata z cytryną (200 ml)

 

II Banan (100 g), woda z sokiem malinowym (200 ml)

Zupa gulaszowa z papryką i pomidorami (250 g), jajko w sosie chrzanowym (70 g), puree ziemniaczane z koperkiem (100 g), szpinak z czosnkiem (100 g), słupki ogórka zielonego (50 g), kompot truskawkowy (200 ml)

Bułka (35 g) z masłem (5 g), polędwica drobiowa (20 g) z plasterkami rzodkiewki (10 g), owoc (100 g), herbata owocowa (200 ml)

Alergeny

1,2

1,2,3

1,2

CZW

13 II

Bufet szwedzki

 

I Kajzerka mieszana (35 g) z masłem
(5 g), kiełbasa krakowska (20 g), twarożek waniliowy (20 g), jajko na twardo z majonezem (60 g), dżem truskawkowy (10 g), pomidorki cherry (20 g), ogórek kiszony (10 g), kalarepa (10 g), rumianek (200 ml), kawa zbożowa (3 g) na mleku (150 ml),

 

II Mandarynka (100 g), melisa (200 ml)

Żurek z jajkiem i majerankiem (250 g), kotlet mielony (70 g), puree ziemniaczane (100 g), buraczki zasmażane (100 g), kompot wiśniowy (200 ml)

Jogurt naturalny zmiksowany z truskawkami (120 ml), chrupki kukurydziane (30 g), owoc (100 g)

 

Alergeny

1,2,3

1,2,3,4

1,2

PIĄT

14 II

 

I Płatki kukurydziane na mleku (150 g),

Pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), ser żółty (20 g), plasterki pomidora (10 g), rucola (5 g), herbata owocowa (200 ml)

II Pomarańcza (100 g), herbata lipowa (200 ml)

Zupa pomidorowa z makaronem (250 g) ryba w sosie greckim (100 g), puree ziemniaczane z koperkiem (100 g), surówka z kapusty pekińskiej (100 g), kompot porzeczkowy (200 ml)

Ciasto marchewkowe własnego wypieku (70 g), owoc (100 g), kakao (150 ml)

Alergeny

1,2

1,2,3,4,6

1,2,3

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PN

03 II

I Płatki jęczmienne na mleku (200 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), schab pieczony (20 g) z plasterkami ogórka zielonego (20 g), melisa (200 ml)

II Pomarańcza (100 g), rumianek (200 ml)

Zupa kalafiorowa (250 g) spaghetti w sosie mięsno – pomidorowym posypane tartym serem (200 g), cykoria (50 g), słupki ogórka kiszonego (50 g), kompot wiśniowy (200 ml)

Jogurt naturalny zmiksowany
z jagodami (120 ml), herbatniki Be - Be (20 g), owoc (100 g)

Alergeny

1,2

1,2,3,4

1,2

 

WT

04 II

 

           

I Płatki kukurydziane na mleku (200 g),

pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), szynka wiejska (20 g) z plasterkami pomidora (10 g) i rucolą (5 g), herbata owocowa (200 ml)

 

II Sok Kaprys (jabłko, marchew, pomarańcza, burak) (150 ml)

Zupa ogórkowa z koperkiem (250 ml), pierogi z białym serem i musem truskawkowym (200 g), surówka z marchewki i pomarańczy (100 g) ,kompot porzeczkowy (200 ml) 

Bułka (35 g) z masłem (5 g), polędwica drobiowa (20 g), plasterki ogórka zielonego (10 g) i kiełki rzodkiewki (5 g), owoc (100 g), mięta (200 ml)

Alergeny

1,2,3

1,2,3,4,8

1,2

 

ŚR

05 II

I Płatki żytnie na mleku (150 g),

bagietka (40 g) z masłem (5 g), twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką (35 g),  herbata z cytryną i imbirem (200 ml)

 

II Banan (100 g), woda z sokiem malinowym (200 ml)

Kapuśniak z kapusty białej i pomidorów (250 g), pieczeń wieprzowa w sosie własnym (100 g), kasza gryczana (100 g), bukiet warzyw na parze (100 g), kompot truskawkowy (200 ml)

Kisiel wiśniowy (120 ml), biszkopty (30 g ), owoc (100 g)

Alergeny

1,2

1,2,3

1,2

CZW

06 II

Bufet szwedzki

 

I Kajzerka mieszana (35 g) z masłem
(5 g), polędwica drobiowa (20 g) twarożek waniliowy (30 g), ser mozzarella (20 g), jajko na twardo z majonezem (60 g), mus z mango (15 g),ogórek zielony (10 g), rzodkiewka (15 g), papryka (10 g), rumianek (200 ml),

kawa zbożowa (3 g) na mleku (150 ml),

 

II Mandarynka (100 g), melisa (200 ml)

Barszcz czerwony (250 g), kotlet z jajka i soczewicy (70 g), puree ziemniaczane (100 g), fasola szparagowa z masłem (70 g), kompot wiśniowy (200 ml)

Bułka (35 g) z masłem (5 g), powiodła śliwkowe (10 g), owoc (100 g), mleko do picia (200 ml)

Alergeny

1,2,3

1,2,3,4

1,2

PIĄT

07 II

 

I Owsianka na mleku (150 g),

Pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), pasta jajeczna z pomidorkami cherry i dymką (40 g), herbata z cytryną i imbirem (200 ml)

II Gruszka (100 g), herbata lipowa (200 ml)

Zupa grochowa z kiełbasą i majerankiem (250 g) ryba panierowana z pieca (90 g), puree ziemniaczane z koperkiem (100 g), surówka z buraka, jabłka i ogórka konserwowego (100 g), kompot porzeczkowy (200 ml)

Rogalik maślany (60 g), owoc (100 g), kakao (150 ml)

Alergeny

1,2

1,2,3,4,6

1,2,3

 

 

 

  1. Alergeny występujące w żywności
  2. MLEKO i jego przetwory
  3. Gluten (zboża zawierające gluten)
  4. JAJA i jego przetwory
  5. SELER
  6. GORCZYCA i MUSZTARDA
  7. RYBA i produkty pochodne
  8. SEZAM
  9. ROŚLINY STRĄCZKOWE
  10. ORZECHY
  11. ŁUBIN
  12. SOJA
  13. DWUTLENEK SIARKI (owoce suszone)
  14. MIĘCZAKI I MAŁŻE
  15. SKORUPIAKI

 

 Zgodnie z informacją od producenta użyte produkty gotowe np. kakao, herbata, dżem, keczup, koncentrat pomidorowy, wędliny i przyprawy moga zawierać śladowe ilości powyżej wymienionych 1, 2, 3, 4, 5, 9, 11